Η ενημέρωση στο στόχαστρο.

  Αναστέλλει την λειτουργία του ο" κόσμος του Επενδυτή". Μία εφημερίδα με παρουσία και άποψη παροπλίζεται και οι εργαζόμενοι, θύματα της εργοδοτικής και κυβερνητικής αναισθησίας, προστίθεται στη λίστα των ανέργων.
Οι εργαζόμενοι στον τύπο χτυπημένοι ανελέητα από την κρίση , πριν ακόμα αυτή φτάσει στο αποκορύφωμα της, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα. Δουλεύουν απλήρωτοι, με την απειλή της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους, και με τα....αφεντικά να απαξιώνουν την δουλειά αλλά και τους ίδιους. Επαγγελματίες αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια, με το μισθό τους στην καλύτερη περίπτωση στο 1/3 της συλλογικής, απλήρωτοι μέχρι και 10 μήνες όπως η περίπτωση του Αλτερ. Οι απεργίες είναι η απάντηση των εργαζομένων  σε "Ελευθεροτυπία", Alter
και "Ναυτεμπορική"έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής, ενώ στον "Κόσμο του Επενδυτή" ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση. Η 48ωρη απεργία των εργαζομένων χθες και σήμερα -καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου-ήταν η αφορμή για την εργοδοσία ώστε να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας.Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως υπάρχει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια στις πωλήσεις της εφημερίδας με το τελευταίο τεύχος να φτάνει σε πωλήσεις τις 21.000 φύλλα.Οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους με ασφαλιστικά μέτρα. Στο Επενδυτή εργάζονται 90-100 άνθρωποι.

 Σε απεργία από χτες βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην "Ναυτεμπορική", τόσο στου τύπο όσο και στην ιστοσελίδα , αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μείωση των αποδοχών τους.

















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More